Bandleden

Wie zijn de leden van de Like-Us-band?

In een huiskamer in Utrecht, onder een schemerlamp, bij een knisperend haardvuurtje, heeft Like-Us een veelzijdige playlist samengesteld. De instrumenten en de zang komen op harmonische wijze samen in akoestische of elektrische nummers van o.a Counting Crows, Kiki Dee, Kelly Clarkson, Jason Mraz en Santa Esmeralda. Ook swingende  Dance Classics  en dansende rock nummers behoren tot ons repertoire. Oude bekende nummers, voorzien we van een modern jasje. Daarnaast vroegen we regelmatig top 40 hits toe aan ons repertoire. Voor een vette 2 en 3e set pakken we de elektrische gitaar en gaat de beat omhoog. Tijd om de bandleden voor te stellen:

MARTIJN -eletrische, akoestische gitaar en zang: Als klein ventje ging ik al fluitend en zingend door het leven.martijn-gitaar  Vanaf m’n 10 pingelen op de akoestische gitaar van mijn vader. In bandjes op de middelbare school en elke pauze in het muzieklokaal te vinden. Zingen, gitaar, muziek maken; (blijkbaar geen ontkomen aan). Het mooie van spelen met Like-Us vind ik dat we het echt lekker willen laten klinken, de meerstemmigheid, de muzikale en toffe bandleden en interactie met ons publiek. Het smaakt altijd weer naar meer.

Wiebo, gitarist van Like-Us coverband Utrecht Foto: Gertjan Kooij- Beeldboot
Foto: Gertjan Kooij

WIEBO-eletrische, akoestische gitaar, toetsen en backing vocals : Muziek is een vast onderdeel van mijn leven. Ik ben er altijd op verschillende manieren mee bezig. Vooral het veelzijdige geluid van de gitaar blijft mij aanspreken. Like-Us is voor mij vooral een manier om ontspannen met muziek bezig te zijn. Samen een relaxte muzikale sfeer creëren met de nodige intensiteit. Door het beperken van het aantal muzikanten komt de muziek nog beter tot zijn recht. Ik vind het belangrijk dat we nummers spelen waar we allemaal een goed gevoel bij hebben zodat we van de eerste tot de laatste noot enthousiast zijn en dat op jou kunnen overdragen.

Sacha, lead zangeres van coverband Like-Us uit Utrecht

SACHA- Zang: Naast Like-Us, zing ik al meer dan 30 jaar bij een 10-mans coverband, waarmee ik o.a. heb opgetreden op grote festivals, in Tivoli en Paradiso.
Like-Us, is intiemer. Ik zie ons, op een middag optreden in een gezellig warm café of op een zwoele zomeravond aan het strand of in het park. 
Het zingen in een band als Like-Us, is voor mij de juiste stap om mijn passie voor zingen, verder uit te bouwen. Mijn muzikale uitdaging heb ik bij Like-Us gevonden: “ Mooie muziek maken met gedreven en retegoede muzikanten”.   De muziekkeus is zeer uiteenlopend, door de bezetting van Like-Us, is het een mooi geheel. Ik geniet telkens weer van de klanken die bij Like-Us samenkomen.

Duco, Bassist van like-Us Foto: Gertjan Kooij

DUCO- Basgitaar: Ik kom uit een muzikale familie. Al mijn broers spelen gitaar en mijn zus piano. In 1978 kocht mijn oudste broer een basgitaar die hij daarna nooit meer heeft gezien. Is was verk(n)ocht. Ik vind bijna alle genre’s leuk om te spelen, van Rock en Ballads naar Pop en Salsa.

Drummer:  vacant

De Utrechtse coverband van tuinfeest tot BBQ.